Beginnen bij het begin

Graag nemen we met jou een kijkje in onze spuiterij.

Alle te spuiten elementen krijgen een uniek nummer en barcode. Hierdoor kunnen bijzonderheden over een element digitaal worden opgeslagen en ten alle tijden worden geraadpleegd. Voorbeelden hiervan zijn schades aan keukendeurtjes of schroefgaten welke dichtgemaakt dienen te worden.

Het transport van en naar onze spuiterij kun je zowel zelf regelen als aan ons uitbesteden. Ben je dus niet in de gelegenheid de radiatoren, binnendeuren of andere elementen naar onze spuiterij te brengen? Geen probleem, wij komen deze bij jou op locatie ophalen en brengen deze op afgesproken tijd en datum weer terug.

Voorbereiding, het halve werk

In de voorbewerkingsruimte worden, mits noodzakelijk, elementen of onderdelen gedemonteerd. Denk hierbij aan hang- en sluitwerk of bijvoorbeeld keukengrepen. Verder worden de onderdelen, afhankelijk van het project, verder voorbereid voor de spuit werkzaamheden. Denk hierbij aan schuren, plamuren, reinigen en repareren.

Bij het verwijderen van (loslatende) folie op keuken frontjes wordt het oppervlak eerst grondig gereinigd om lijmresten te verwijderen. Het ‘blanke’ hout (vaak MDF) wordt in stappen op de juiste manier voorbereid voor het aanbrengen van de uiteindelijke laklaag.

Alvorens de elementen klaar zijn voor een laklaag wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het eindresultaat zo strak mogelijk wordt.

Voorbereiding, het halve werk

In de voorbewerkingsruimte worden, mits noodzakelijk, elementen of onderdelen gedemonteerd. Denk hierbij aan hang- en sluitwerk of bijvoorbeeld keukengrepen. Verder worden de onderdelen, afhankelijk van het project, verder voorbereid. Denk hierbij aan schuren, plamuren, reinigen en repareren.

Bij het verwijderen van (loslatende) folie op keuken frontjes wordt het oppervlak eerst grondig gereinigd om lijmresten te verwijderen. Het ‘blanke’ hout (vaak MDF) wordt in diverse stappen op de juiste manier voorbereid voor het aanbrengen van de uiteindelijke laklaag.

Alvorens de elementen klaar zijn voor een laklaag wordt er een kwaliteitscontrole uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het eindresultaat zo strak mogelijk wordt.

In de spuitcabine

Klaar voor een kleurtje?

Vanuit de voorbewerking gaan de te lakken elementen naar de spuitcabine. Hier worden de elementen, afhankelijk van diverse factoren, hangend of liggend gespoten in een geconditioneerde situatie.

Er kunnen diverse typen lak verwerkt worden in onze moderne cabine. Zo bestaat de mogelijkheid om zowel op solvent- als op waterbasis te werken. Doordat beide toepassingen kunnen worden verwerkt zijn bijna alle soorten ondergronden te lakken.

Tijdens en na het drogen in de droogruimte worden er kwaliteitscontroles uitgevoerd om er voor te zorgen dat de kwaliteit van ons werk gewaarborgd blijft.

Na de juiste droging en uitharding van de lak worden de elementen ingepakt voor transport. Afhankelijk van de toepassing en het type vervoer wordt het juiste inpakmateriaal gekozen zodat de kans op beschadigingen tijdens transport zo klein mogelijk blijft.