Laat je inspireren!

Heb je extra inspiratie nodig, of ben je benieuwd naar mooie kleur combinaties voor specifieke kleurtinten? Scrol dan snel verder! Op deze pagina van onze website laten we je graag kennismaken met een legio aan mogelijkheden. Zo helpen we je graag met kleuradviezen om jouw interieur een nieuw leven in te blazen!

De juiste kleur kiezen

Zoek je een donkere keuken die een stoer karakter heeft, een lichte keuken die rust uitstraalt of zoek je toch iets dat kleurrijk en speels is? Het is soms een lastige keuze, maar wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. De eindeloze kleuropties die wij aanbieden kunnen weleens overweldigend en verwarrend zijn. Mede hierom hebben wij voor jou een pagina gemaakt die hopelijk helpt bij het maken van een keuze. Op deze manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en combinaties! Maar allereerst willen we je graag meer vertellen over de kleursoorten. Wij kunnen namelijk o.a. de kleuren maken die door onder andere de onderstaande merken zijn samengesteld. Benieuwd naar meer informatie of de kleuren? Klik op het logo en ontdek!

farrow & ball logo
flexa logo
histor logo
little greene logo
sikkens logo

Donkere keukens

donkere keuken met eiland

De keuze voor een donkere kleur is vaak een stijlvolle en elegante keuze, maar het is ook belangrijk dat dit in je woning past. Wanneer je keuken veel natuurlijk licht ontvangt (of erg goede kunstmatige verlichting heeft), kunnen donkere kleuren mooi contrasteren! Ook wanneer je hele woning al erg licht en helder is, kan een donkere keuken balans bieden. In een donkere hoek kan het ook erg druk en overweldigend zijn. Hier zou een donkere kleur wellicht minder passen.

Donkere kleuren komen vaak mooi uit op fineer of vol houten keukens. Ze accentueren het natuurlijke effect maar met een moderne touch. Donkere keukens en meubels kleuren doorgaans goed bij pvc of houtlook vloeren.

Uiteindelijk is een donkere keuken ook een grote persoonlijke voorkeur. Wanneer je je comfortabeler voelt bij donkere kleuren en hiervan houdt, moet je zeker voor de keuze gaan!

Kleuren die we veel zien voorkomen bij keukens zijn, is de kleur RAL 9004. Dit is een zachtere zwarttint, maar hier hebben wij een blog over geschreven. Mocht je hier meer over willen lezen, dan kun je hier klikken.

Om ervoor te zorgen dat een donkere keuken zo mooi mogelijk naar voren komt in jouw woning, hebben wij een aantal tips!

Een donkere keuken past erg mooi bij lichtgekleurde muren of lichte vloeren. De keuken komt op deze manier namelijk meer naar voren, en de ruimte oogt groter. Toch liever donkere muren? Dat kan uiteraard ook! Het geeft de keuken namelijk een chique en luxe uitstraling.

Natuurlijke elementen toevoegen, zoals planten en houtsoorten, brengen weer warmte terug in de ruimte. Zo ook een kleurrijke aankleding met vazen of keukendoeken. De keuken krijgt op deze manier een iets levendiger tintje!

Lichte keukens

Een lichte kleur zorgt vaak voor rust en licht in een ruimte. Maar lichte kleuren staan er ook om bekend dat ze een ruimte groter laten lijken. Dit is ook het geval voor lichte keukens. Wanneer de keuken een kleinere ruimte is, zorgt de lichte kleur ervoor dat de ruimte niet zo klein lijkt. Daarnaast helpen bijvoorbeeld lichte muren hier ook weer bij.

Wanneer je fan bent van een lichte en heldere uitstraling, is een lichte keuken ook een mooie toevoeging indien je veel natuurlijk licht binnen krijgt. Het licht wordt namelijk gereflecteerd, en dus zorgt het voor een heldere sfeer. Daarnaast is een lichte keuken ook erg tijdloos en zorgt het ervoor dat je veel mogelijkheden hebt om kleurschema’s en decoratiestijlen te wisselen. Een mooie optie dus voor de interieurlovers onder ons! Een moderne, minimalistische, landelijke of Scandinavische inrichtingsstijl is makkelijk gerealiseerd!

Lichte keukens zorgen overigens ook voor een modern design en een warme uitstraling. Met name in combinatie met natuurlijke materialen, zoals houten vloeren en meubels.

Ook de combinatie met zwarte of bijvoorbeeld gouden/messing grepen kan een enorm accent maken op een lichtere keuken.

witte keuken met gouden grepen

Bij lichte keukens zijn er veel mogelijkheden om een huiselijke uitstraling te realiseren. Zo zijn er eindeloze mogelijkheden voor kleuraccenten, die de keuken levendiger en persoonlijker maken. Daarnaast zorgen houten elementen voor warmte en textuur. Hou je meer van een minimalistische uitstraling? Ga dan voor transparante of glazen elementen, of eenvoudige en strakke aankleding. Veel voorkomende lichte kleuren zijn vaak de witte RAL kleuren, zoals RAL 9010. De wittinten verschillen maar een tikkeltje van elkaar, maar ook hier hebben wij een blog over geschreven. Benieuwd naar de verschillende wittinten binnen RAL? Klik dan hier.

Gekleurde keukens

Een gekleurde keuken kan zorgen voor contrast evenals harmonie. Een felgekleurde keuken met een neutrale vloer contrasteert namelijk, maar zorgt ook voor een levendig harmonieus gevoel. Echter hangt de keuze voor een gekleurde keuken af van persoonlijke smaak en stijl. Ben je een levendig en creatief persoon? Dan kan een gekleurde keuken perfect zijn!

Liever meegaan met de huidige trends? Dan kan een gekleurde keuken ook een mogelijkheid zijn. Let wel op dan trends veranderen, dus zoek de trend en kleur die bij jou past en waar je verliefd op raakt.

blauwe retro keuken
groene retro keuken

Bij een gekleurde keuken is de lichtinval tevens van groot belang. Dit beïnvloed namelijk sterk de manier waarop de kleur eruit ziet. Test daarom eerst de kleur op verschillende momenten van de dag zodat je niet voor verassingen komt te staan! Daarnaast zijn bepaalde kleuren gevoeliger voor vlekken en slijtage, maar hier kunnen wij je ook mee helpen. Met de juiste afwerking waarborgen wij de duurzaamheid van jouw kleurrijke keuken!

Een gekleurde keuken hangt dus grotendeels af van persoonlijke voorkeur. Daarbij geldt ook de voorkeur voor de rest van de aankleding. Een neutrale kleur vloer laat de kleur van de keuken meer naar voren komen en creëert evenwicht. Máár een geruite vloer zoals op de foto’s bovenstaand kan juist zorgen voor de gewenste ‘retro look’!

Binnendeuren

Donkere binnendeuren

Een donkere kleur binnendeur creërd vaak contrast met lichtere muren en zorgt voor een elegant en luxe gevoel. Daarnaast worden donkere binnendeuren vaak gebruikt bij modern interieur door de stijlvolle uitstraling. Ze zijn namelijk het aandachtspunt in een ruimte.

Twijfel je om een donkere kleur binnendeur te nemen? Geen zorgen, want het past bij verschillende interieurstijlen. Zo gaat de donkere kleur goed samen met donkere houten vloeren en meubels. Daarnaast past het ook mooi bij lichtere vloeren en meubels, doordat het evenwicht creëert.

Heb je grote open ruimtes? Dan kan een donkere binnendeur ook zorgen voor het optisch verkleinen van de ruimte, waardoor een grote ruimte alsnog gezellig en intiem kan voelen.

zwarte taatsdeuren
Deuren spuiten

Meubels

zwarte kast

Uiteraard is de nieuwe kleur van groot belang voor het opknappen, maar ook het materiaal is belangrijk om te weten. Denk bijvoorbeeld aan een vol eiken houten kast. Vaak heeft een vol eiken houten meubel noesten en nerven. Deze nerven zijn meestal open, waardoor ze bij een lichte kleur zichtbaarder zijn. Hierdoor adviseren wij dan ook om een vol eiken houten meubel in een donkere kleur te laten spuiten, omdat het meubel dan mooier tot zijn recht komt.

Een vol houten meubel hoef niet altijd een kleur te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een houten eetkamertafel. Deze kunnen wij ook professioneel schuren en blank aflakken. Toch liever wel een nieuw tintje? Dan hebben we ook beitskleuren waar je uit kunt kiezen!

Wat betreft de kleur uitkiezen, hangt dit volledig af van jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Sommigen houden van een kleurrijk interieur, waardoor een dressoir best een felle blauwe kleur mag hebben. Anderen vinden het mooier wanneer het interieur rust uitstraalt, terwijl weer een ander liever alles zwart/wit heeft. Zo is ieder mens verschillend, en dus ook de persoonlijke smaak. Gelukkig hebben wij voor iedereen wel een kleur die ze mooi vinden, want wij mengen zelf onze kleuren.

Zoals we bij keukens ook enkel de fronten spuiten, is dit bij een meubel ook mogelijk. Zo kun je op de foto’s hiernaast zien dat we ook alleen de tafelpoten spuiten. Op deze manier behoudt de tafel alsnog zijn originele houten karakter met een nieuwe uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos! Schroom dus niet om jouw ideeën te delen met ons. We houden wel van een uitdaging.

Het hoeft natuurlijk niet alleen te gaan om een tafel, maar het kan uiteraard ook een kast zijn of een tv meubel!

zwarte tafelpoot detail
zwarte tafelpoot

Zakelijk

Wij werken niet alleen voor de particuliere klant, maar maken ook dagelijks mooie projecten voor zakelijke klanten. Zo spuiten wij al voor interieurbouwers, meubelmakers, tafelwinkels, lampenwinkels en keukenbouwers.

Gezien de verschillende zakelijke klanten is duidelijk dat we ons niet focussen op één soort spuitwerk. Naast het MDF en fineer spuitwerk  zijn onze collega’s ook kundig in het spuiten op stalen interieur onderdelen. Hierdoor zijn bij ons de mogelijkheden eindeloos!

Wat ons onderscheidt, naast vakkundigheid, is ons efficiënte productieproces. Daarnaast houden wij van duidelijkheid, dus maken we onderling ook afspraken die voor beide partijen duidelijk en akkoord zijn. Hierdoor kun je als zakelijke klant op ons bouwen. Door onze toewijding aan perfectie en kwaliteit brengen wij jouw visie tot leven, want uiteindelijk zijn wij graag het verlengstuk van jouw kwaliteit en creativiteit.

Laat je inspireren!

Heb je extra inspiratie nodig, of ben je benieuwd naar mooie kleur combinaties voor specifieke kleurtinten? Scrol dan snel verder! Op deze pagina van onze website laten we je graag kennismaken met een legio aan mogelijkheden. Zo helpen we je graag met kleuradviezen om jouw interieur een nieuw leven in te blazen!

De juiste kleur kiezen

Zoek je een donkere keuken die een stoer karakter heeft, een lichte keuken die rust uitstraalt of zoek je toch iets dat kleurrijk en speels is? Het is soms een lastige keuze, maar wij helpen je graag bij het maken van deze keuze. De eindeloze kleuropties die wij aanbieden kunnen weleens overweldigend en verwarrend zijn. Mede hierom hebben wij voor jou een pagina gemaakt die hopelijk helpt bij het maken van een keuze. Op deze manier krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en combinaties! Maar allereerst willen we je graag meer vertellen over de kleursoorten. Wij kunnen namelijk o.a. de kleuren maken die door onder andere de onderstaande merken zijn samengesteld. Benieuwd naar meer informatie of de kleuren? Klik op het logo en ontdek!

farrow & ball logo
flexa logo
histor logo
little greene logo
sikkens logo

Donkere keukens

donkere keuken met eiland

De keuze voor een donkere kleur is vaak een stijlvolle en elegante keuze, maar het is ook belangrijk dat dit in je woning past. Wanneer je keuken veel natuurlijk licht ontvangt (of erg goede kunstmatige verlichting heeft), kunnen donkere kleuren mooi contrasteren! Ook wanneer je hele woning al erg licht en helder is, kan een donkere keuken balans bieden. In een donkere hoek kan het ook erg druk en overweldigend zijn. Hier zou een donkere kleur wellicht minder passen.

Donkere kleuren komen vaak mooi uit op fineer of vol houten keukens. Ze accentueren het natuurlijke effect maar met een moderne touch. Donkere keukens en meubels kleuren doorgaans goed bij pvc of houtlook vloeren.

Uiteindelijk is een donkere keuken ook een grote persoonlijke voorkeur. Wanneer je je comfortabeler voelt bij donkere kleuren en hiervan houdt, moet je zeker voor de keuze gaan!

Om ervoor te zorgen dat een donkere keuken zo mooi mogelijk naar voren komt in jouw woning, hebben wij een aantal tips!

Een donkere keuken past erg mooi bij lichtgekleurde muren of lichte vloeren. De keuken komt op deze manier namelijk meer naar voren, en de ruimte oogt groter. Toch liever donkere muren? Dat kan uiteraard ook! Het geeft de keuken namelijk een chique en luxe uitstraling.

Natuurlijke elementen toevoegen, zoals planten en houtsoorten, brengen weer warmte terug in de ruimte. Zo ook een kleurrijke aankleding met vazen of keukendoeken. De keuken krijgt op deze manier een iets levendiger tintje!

Lichte keukens

Een lichte kleur zorgt vaak voor rust en licht in een ruimte. Maar lichte kleuren staan er ook om bekend dat ze een ruimte groter laten lijken. Dit is ook het geval voor lichte keukens. Wanneer de keuken een kleinere ruimte is, zorgt de lichte kleur ervoor dat de ruimte niet zo klein lijkt. Daarnaast helpen bijvoorbeeld lichte muren hier ook weer bij.

Wanneer je fan bent van een lichte en heldere uitstraling, is een lichte keuken ook een mooie toevoeging indien je veel natuurlijk licht binnen krijgt. Het licht wordt namelijk gereflecteerd, en dus zorgt het voor een heldere sfeer. Daarnaast is een lichte keuken ook erg tijdloos en zorgt het ervoor dat je veel mogelijkheden hebt om kleurschema’s en decoratiestijlen te wisselen. Een mooie optie dus voor de interieurlovers onder ons! Een moderne, minimalistische, landelijke of Scandinavische inrichtingsstijl is makkelijk gerealiseerd!

Lichte keukens zorgen overigens ook voor een modern design en een warme uitstraling. Met name in combinatie met natuurlijke materialen, zoals houten vloeren en meubels.

Ook de combinatie met zwarte of bijvoorbeeld gouden/messing grepen kan een enorm accent maken op een lichtere keuken.

witte keuken met gouden grepen

Bij lichte keukens zijn er veel mogelijkheden om een huiselijke uitstraling te realiseren. Zo zijn er eindeloze mogelijkheden voor kleuraccenten, die de keuken levendiger en persoonlijker maken. Daarnaast zorgen houten elementen voor warmte en textuur. Hou je meer van een minimalistische uitstraling? Ga dan voor transparante of glazen elementen, of eenvoudige en strakke aankleding.

Gekleurde keukens

Een gekleurde keuken kan zorgen voor contrast evenals harmonie. Een felgekleurde keuken met een neutrale vloer contrasteert namelijk, maar zorgt ook voor een levendig harmonieus gevoel. Echter hangt de keuze voor een gekleurde keuken af van persoonlijke smaak en stijl. Ben je een levendig en creatief persoon? Dan kan een gekleurde keuken perfect zijn!

Liever meegaan met de huidige trends? Dan kan een gekleurde keuken ook een mogelijkheid zijn. Let wel op dan trends veranderen, dus zoek de trend en kleur die bij jou past en waar je verliefd op raakt.

blauwe retro keuken
groene retro keuken

Bij een gekleurde keuken is de lichtinval tevens van groot belang. Dit beïnvloed namelijk sterk de manier waarop de kleur eruit ziet. Test daarom eerst de kleur op verschillende momenten van de dag zodat je niet voor verassingen komt te staan! Daarnaast zijn bepaalde kleuren gevoeliger voor vlekken en slijtage, maar hier kunnen wij je ook mee helpen. Met de juiste afwerking waarborgen wij de duurzaamheid van jouw kleurrijke keuken!

Een gekleurde keuken hangt dus grotendeels af van persoonlijke voorkeur. Daarbij geldt ook de voorkeur voor de rest van de aankleding. Een neutrale kleur vloer laat de kleur van de keuken meer naar voren komen en creëert evenwicht. Máár een geruite vloer zoals op de foto’s bovenstaand kan juist zorgen voor de gewenste ‘retro look’!

Binnendeuren

Donkere binnendeuren

Een donkere kleur binnendeur creërd vaak contrast met lichtere muren en zorgt voor een elegant en luxe gevoel. Daarnaast worden donkere binnendeuren vaak gebruikt bij modern interieur door de stijlvolle uitstraling. Ze zijn namelijk het aandachtspunt in een ruimte.

Twijfel je om een donkere kleur binnendeur te nemen? Geen zorgen, want het past bij verschillende interieurstijlen. Zo gaat de donkere kleur goed samen met donkere houten vloeren en meubels. Daarnaast past het ook mooi bij lichtere vloeren en meubels, doordat het evenwicht creëert.

Heb je grote open ruimtes? Dan kan een donkere binnendeur ook zorgen voor het optisch verkleinen van de ruimte, waardoor een grote ruimte alsnog gezellig en intiem kan voelen.

zwarte taatsdeuren
Deuren spuiten

Meubels

zwarte kast

Uiteraard is de nieuwe kleur van groot belang voor het opknappen, maar ook het materiaal is belangrijk om te weten. Denk bijvoorbeeld aan een vol eiken houten kast. Vaak heeft een vol eiken houten meubel noesten en nerven. Deze nerven zijn meestal open, waardoor ze bij een lichte kleur zichtbaarder zijn. Hierdoor adviseren wij dan ook om een vol eiken houten meubel in een donkere kleur te laten spuiten, omdat het meubel dan mooier tot zijn recht komt.

Een vol houten meubel hoef niet altijd een kleur te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een houten eetkamertafel. Deze kunnen wij ook professioneel schuren en blank aflakken. Toch liever wel een nieuw tintje? Dan hebben we ook beitskleuren waar je uit kunt kiezen!

Wat betreft de kleur uitkiezen, hangt dit volledig af van jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Sommigen houden van een kleurrijk interieur, waardoor een dressoir best een felle blauwe kleur mag hebben. Anderen vinden het mooier wanneer het interieur rust uitstraalt, terwijl weer een ander liever alles zwart/wit heeft. Zo is ieder mens verschillend, en dus ook de persoonlijke smaak. Gelukkig hebben wij voor iedereen wel een kleur die ze mooi vinden, want wij mengen zelf onze kleuren.

Zoals we bij keukens ook enkel de fronten spuiten, is dit bij een meubel ook mogelijk. Zo kun je op de foto’s hiernaast zien dat we ook alleen de tafelpoten spuiten. Op deze manier behoudt de tafel alsnog zijn originele houten karakter met een nieuwe uitstraling. De mogelijkheden zijn eindeloos! Schroom dus niet om jouw ideeën te delen met ons. We houden wel van een uitdaging.

Het hoeft natuurlijk niet alleen te gaan om een tafel, maar het kan uiteraard ook een kast zijn of een tv meubel!

zwarte tafelpoot detail
zwarte tafelpoot

Zakelijk

Wij werken niet alleen voor de particuliere klant, maar maken ook dagelijks mooie projecten voor zakelijke klanten. Zo spuiten wij al voor interieurbouwers, meubelmakers, tafelwinkels, lampenwinkels en keukenbouwers.

Gezien de verschillende zakelijke klanten is duidelijk dat we ons niet focussen op één soort spuitwerk. Naast het MDF en fineer spuitwerk  zijn onze collega’s ook kundig in het spuiten op stalen interieur onderdelen. Hierdoor zijn bij ons de mogelijkheden eindeloos!

Wat ons onderscheidt, naast vakkundigheid, is ons efficiënte productieproces. Daarnaast houden wij van duidelijkheid, dus maken we onderling ook afspraken die voor beide partijen duidelijk en akkoord zijn. Hierdoor kun je als zakelijke klant op ons bouwen. Door onze toewijding aan perfectie en kwaliteit brengen wij jouw visie tot leven, want uiteindelijk zijn wij graag het verlengstuk van jouw kwaliteit en creativiteit.